Nijverheidsweg 5
4661 VA Halsteren
Tel: 0164 - 682100
E. info@dekocktours.nl
Let op: deze dagtocht is verlopen! Klik hier voor de actuele dagtochten.

Dagtocht: Amsterdam, Vecht, Loosdrechtse PlassenIn de ochtend maken we een grachtenrondvaart door onze hoofdstad Amsterdam.

Na de koffietafel maken we olv een gids een Vechttour door het mooie Vecht- en plassengebied. De Utrechtse Vecht is een Nederlandse rivier die in de stad Utrecht begint en bij Muiden in het IJsselmeer uitmondt. Hiertussen stroomt de Vecht langs of door de gemeenten Maarssen, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht, Vreeland. Tot aan de kastelen die om strategische redenen aan de Vecht werden gebouwd behoren Kasteel Nijenrode en het Muiderslot. De rivier maakte ook deel uit van de Hollandse Waterlinie.

In de 17e eeuw, De Gouden Eeuw, lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht buitenplaatsen bouwen of verbouwen. Veel ervan zijn tijdens de economische malaise aan het begin van de 19e eeuw verkocht en gesloopt, maar b.v. Gunterstein in Breukelen en Goudestein bij Maarssen bestaan nog. Maar ook de buitenplaatsen van ‘s-Graveland zoals het bekende Schaep en Burgh met het Capitool en Trompenburgh worden tijdens deze rondrit niet vergeten.

De dag wordt uiteraard afgesloten met een diner.

Incl. drankje + koek, rondvaart, lunch, gids en diner.

foto: Blue Boat Amsterdam